Ilmoita vesimittarin lukema

Voit ilmoittaa mittarilukeman Kulutus-Web palvelussa.  Mikäli mittarilukema on ilmoitettu Kulutus-Webin kautta, mittarinlukukorttia ei tarvitse palauttaa.  Lue tältä sivulta myös etäluettavasta mittarista.

  • Palvelun kautta saat myös tietoa kiinteistösi vedenkulutushistoriasta ja näet vuositasolla olevan ennusteen vesilaskusi määrästä euroina.
  • Lukema tulisi tallentaa täysin kuutioin eli samassa muodossa kuin edellinen lukema näkyy mittarilukukortissa.
  • Tallentaessa mittarilukemaa voitte saada virheilmoituksen vuosikulutusarviosta poikkeavasta kulutuksesta. Jos poikkeama on huomattavan suuri, suosittelemme ottamaan yhteyttä toistoomme.
  • Kulutus-Webiin kannattaa ilmoittaa myös gsm-numero ja sähköpostiosoite niille varattuihin kenttiin myöhemmin käyttöön otettavaa tekstiviesti- ja muuta tiedostusta varten.
  • Jatkossa pyydämme lähettämään mittarin lukemat ensisijaisesti tämän palvelun kautta. Vesimittarilukema tulee ilmoittaa kerran vuodessa.

Kirjaudut palveluun kuluttaja- / kulutuspiste numerolla ja mittarin numerolla, jotka löytyvät laskusta sekä mittarinlukukortista.

Pikaohje Kulutus-Webin käyttöön ja vesimittarin lukemiseen

Kulutuspaikan/-pisteen numero:


Mittarin numero:Etäluettavat mittarit

Kälviän vesiosuuskunta vaihtaa etäluettavia vesimittareita kiinteistöihin. Vaihdamme aluksi etäluettavat mittarit niille kiinteistöille, joilla on myös jätevesi. Myös kaikkiin uusiin kiinteistöihin asennamme etäluettavan vesimittarin. Vesimittari on vesilaitoksen omaisuutta, eikä sen vaihdosta koidu kuluja kiinteistön omistajalle. Kiinteistöt, jossa on etäluettava vesimittari, saavat jatkossa pelkästään mittarilukemaan perustuvia laskuja kolmen kuukauden välein. Kälviän Vesiosuskunta toimittaa myös Kokkolan Vedelle jätevesiasiakkaiden etäluettavien vesimittareiden lukematiedot. Tavoitteena on, että saisimme vaihdettua keskustan alueella kaikille etäluettavan vesimittarin parin vuoden sisällä.

Etäluettavat mittarit luetaan joko vesitornin katolle asennettujen radiovastaanottimien avulla tai keräämällä lukemat autolla ohi ajamalla. Vesitornin katolla olevat vastaanottimet keräävät lukemat mittareista noin neljän kilometrin säteellä tornista. Antennien kautta lukema saadaan kerran tunnissa. Tämän tiedon pohjalta voimme laskea kiinteistöjen käyttämien vesimäärien perusteella alueen mahdolliset vesivuodot runkoputkistossa.
Tulemme myös joihinkin kiinteistöihin asentamaan mittareita joilla pyritään paikallistamaan mahdollisia runkovesijohtovuotoja.

Etäluettavan vesimittarin ohjeet tiedostosta tarkempaa tietoa mittarista ja sen antamista hälytyksistä.